2017-08 Jubilaris Netty Sloots

DSC 0462 2

Tijdens de jaarvergadering in mei 2017 sprak voorzitter Jo van Lieshout jubilaris Netty Sloots toe: 

"Volgens onze onvolprezen administratie werd jij op 16 augustus 1977 lid van Ars Musica. Een ensemble dat toen net de peuterleeftijd was ontgroeid. Inmiddels is dat koor een krachtige, vitale veertiger en maak jij al bijna 40 jaar deel uit van de club. Omdat jij natuurlijk niet als peuter bent toegetreden, ben jij al een beetje ouder en hebt de peuter zich zien ontwikkelen tot wat hij nu is. Daar heb je ook flink aan bijgedragen als gewaardeerde alt. Maar je bent af en toe die rol ook ontstegen, heb ik mij laten vertellen. Want met sommige leden vierde je gedurende vele jaren carnaval. En in die dolle dagen ontstond ook de basis van een dans- en zanggroep die op informele bijeenkomsten en feesten van Ars Music optrad als de Dolly Dots. Jijzelf en veel anderen hebben daar plezier aan beleefd. Net als aan de hapjes, die je samen met man Kees voor ons maakte en waarvoor de chocola uit België werd gehaald. Ja, waar kun je die beter halen dan bij onze zuiderburen.

Jij hebt trouwens niet alleen als koorzanger een prachtige ontwikkeling en loopbaan doorgemaakt, je bent ook anderszins goed ontwikkeld. Je bent afgestudeerd jurist en omdat je de ambitie had om advokaat te worden heb je destijds ons hele koor getrakteerd op een advokaatje. Gezien de gemiddelde leeftijd van ons koor zou zo'n traktatie (graag met slagroom) nu misschien nog béter passen....

Netty, ondanks dat jouw gezondheid de laatste jaren wel wat knauwtjes heeft gekregen, ben je Ars Musica altijd trouw gebleven en ben je als Broekhuizer zo veel als mogelijk de repetities en uitvoeringen blijven bezoeken. Voor dat doorzettingsvermogen en die loyaliteit kan ik alleen maar veel respect opbrengen. En mede daarom wil ik jou namens ons allemaal van harte feliciteren met dit robijnen jubileum. Daar hoort een bos bloemen bij én onze Ars Musica jubileumspeld. Die wil ik jou graag opspelden."